TEKNİK BİLGİLER

SUNİ DERİ KULLANIMI

  • Tozlu, nemli ve direkt güneş ışığı olan ortamlardan uzak tutunuz.
  • Ürünün herhangi bir ısı kaynağı ile direkt olarak temas ettirmeyiniz. (Ütü, çaydanlık, vb.)
  • Kesinlikle deterjan ve çamaşır suyu kullanmayınız.
  • Ürün yüzeyinin zarar görmemesi adına üzerinde delici, kesici maddelerle temas ettirmeyiniz.
  • Suni deri üzerine kesinlikle solvent ve alkol benzeri kimyasallar uygulamayınız.

TEMIZLEME TEKNIKLERI

TEMIZLEME TEKNIKLERI
  • Suni deri yüzeyini kurulamak için öncelikle emici bir bez ile yüzeyi hafifçe silin.
  • Yumuşak bir bez parçasını su ile hafifçe nemlendirin ve lekeyi hafifçe temizleyin.
  • Suni derinin kuruması için bir süre bekletin ve kuruduktan sonra kalan lekeyi hafifçe siliniz.
  • Kesinlikle deterjan, alkol içeren ve solvent içeren temizleyiciler kullanmayınız.

FTALATSIZ URUN

Fitalatlar, ftalik asidin monohidrik alkoller ve diesterler ile tepkimeye girmesiyle oluşur. Genellikle plastiklerin esnekliğini arttırmak için kullanılmaktadırlar. Plastiklere eklendiklerinde uzun polivinil moleküllerin birbirleri üzerinde kaymasına izin verirler. Kanserojen özelliğe sahip olduklarından nihai üründe kullanılması tehlikelidir. Sonart Tekstil olarak fitalat ve benzeri gibi sağlığa zararlı kimyasal kullanmamakta olup hammaddelerimizi sürdürülebilir yollardan üretilmesini tercih etmekteyiz.

ENJEKSIYON YAPISMA

ENJEKSIYON YAPISMA

Ayakkabı üretiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri, kullanılan suni derinin modelde kullanılacak tabana yapışıp yapışmadığının kontrolüdür. Suni derilerin daha sonrasındaki tabana yapışma prosesi enjeksiyon olacak ise yüzeyini bir kimyasal uygulanması gerekmektedir.

Arge aşamasında bunun kontrolü için test yapılmalı ve malzemenin ne şekilde kullanılacağına karar verilmelidir. Bünyemizde olan enjeksiyon taban/terlik üretimi sayesinde bu kontrolün yapılması opsiyonel olarak mevcuttur.

FORT BOMBE KULLANIMI

Ayakkabı da el montesi yapıldığı zaman kullanılan fort ve bombenin suni deri ile nasıl lamine edildiği önemlidir. İyi kurutulmadıkları taktirde , suni deriye hem içeriden hem de dışarıdan deformasyona sebebiyet verirler. Ayakkabı üretimi esnasında solventle ıslatılan fort ve bombenin kuruması ( solventinin uçması) için yeterince beklenmesi ve ondan sonra üretime devam edilmesi gerekmektedir. Uçurulmayan solvent, yapıştırma işleminden sonra uçacağından, suni derinin laminasyonunda zayıflamaya, ciltte kalmalara ve suni derinin elastikiyetini kaybettirerek son kullanıcıda, kullanım esnasında kırılmalara sebebiyet vermektedir.

KAMPRE İŞLEMİ

KAMPRE İŞLEMİ

Öncelikle kampre ayakkabının burundan bağcıklara kadar olan ön yüzüne denir. Kampre işlemi uygulamasında ki sıcaklık 80-90ºC yi aşmamalıdır. Bundan daha yüksek sıcaklıklar, suni deride desen kaybı, kırışıklık ve sarkmalara sebep olabilir. Diğer önemli konu ise; eğer üretim esnasında tavlama işlemi yapılacaksa bunun kimyasallarla değil saf su ile yapılmasıdır.

Her ay güncellenen koleksiyonlarımızdan ve yeni ürünlerden haberdar olmak için bültenimize kaydolun.

İLETİŞİM


Sonart Tekstil San. Ve
Tic. Ltd. Şti.

Hadımköy Mah.Şahmaran Sk.No:1/C Arnavutköy-İSTANBUL/TURKEY

  • Tel: +90 (212) 771 13 40-41-42-43
  • Fax: +90 (212) 771 13 43
  • Mail: export@sonarttekstil.com - sales@sonarttekstil.com